Nordisk Film Biografer

CPH:DOX 19 - The Rest

0 stemmer
0
9 stemmer
4.879998

'The Rest' er en dokumentar af den kinesiske kunstner Ai Weiwei, som forsvarer humanismens ideal midt i Europas flygtningekrise.

Ai Weiwei er dokumentarist ved siden af sin praksis som kunstner, og ligesom hans øvrige værk er hans film et indigneret forsvar for humanismen og den menneskelige værdighed. 'The Rest' dokumenterer i øjenhøjde situationen blandt nogle af de mange flygtninge, der lever i limbo i et Europa, hvor det humanitære system er overbelastet, medierne er udmattede og fremmedfrygten tiltagende. Over 900 timers materiale er blevet klippet ned til en usentimental, klarsynet og så meget desto mere gribende film med det enkelte menneske i hovedrollen. Og det er netop i den enkeltes fortælling, at der viser sig at være håb i håbløsheden. 

'The Rest' er et parallelt værk til Ai Weiweis film 'Human Flow' fra 2017, man skalaen er her på linie med den enkelte flygtnings krop, stemme og erfaring. Formen er lyttende og nærværende. Det intrikate kaos af forskellige kriser, som i den europæiske offentlighed blev døbt flygtningekrisen, er ikke drevet over. 'The Rest' er et dybt humant forsvar for resten af de mennesker, der fortsat lever i det.

(Copyright: cphdox.dk)

Du kan se dine point, når filmen har spilletider.
Varighed ekskl. reklamer og trailers: 
1 time 18 minutter
Originaltitel: 
The Rest
Filmen har i øjeblikket ikke nogen spilletider.
Tilbage