Nordisk Film Biografer

CPH:DOX 19 - Khartoum Offside

0 stemmer
0
0 stemmer
0

Film og fodbold er begge forbudt for Sudans kvinder. Velkommen til 'Khartoum Offside', en forrygende film om kvindelige fodboldspillere - instrueret af Marwa Zein.

Under den nuværende lovgivning i Sudan må kvinder ikke spille fodbold, og de må heller ikke instruere film. Derfor burde Khartoum Offside, instrueret af den lokale kvindelige filmskaber Marwa Zein, slet ikke kunne eksistere. Det gør den heldigvis, og den er lige så sandfærdig, som den er forbudt. Zein følger en gruppe kvinder i Sudans hovedstad, Khartoum, over flere år, mens de kæmper for retten til at spille fodbold og drømmer om internationale ligaer.

Men der er lang vej til toppen, når forbundet ikke en gang vil tillade shorts på banen, og når landets islamistiske militærregering - og mange af mændene omkring dem - nægter kvinderne retten til at spille fodbold. Men antændt af den ukuelige Sarah, der ved, at hun har de internationale rettigheder på sin side, holder kvinderne sammen og fortsætter kampen for retten til at trække i træningstøjet og spille fodbold.

(Copyright: cphdox.dk)

Du kan se dine point, når filmen har spilletider.
Varighed ekskl. reklamer og trailers: 
1 time 15 minutter
Originaltitel: 
Oufsaiyed Elkhortoum
Filmen har i øjeblikket ikke nogen spilletider.
Tilbage