smuk

SMUK

Censur
Afventer censur
Filmlængde
2 timer
Original titel
SMUK
Premiere
Genre
Dansk
Drama
Instruktør
Tilde Harkamp
Skuespillere
Andrea Heick Gadeberg
Albert Rudbeck Lindhardt
Sylvester Byder
Karoline Hamm
Vis flere detaljer

Ungdomsfilmen 'SMUK' udspiller sig på Rosenholm gymnasium ved årets skolestart, hvor de nye 1. g'ere skal igennem en masse ritualer, der får stor betydning for deres sociale liv på gymnasiet. 

Frida starter i 1.g sammen med sin bedste veninde Selma, og de to piger finder hurtigt sammen med Nadja, der er lillesøster til 3.g'eren Pelle og kæreste med Pelles bedste ven Emil. Men da Emil og Frida får et godt øje til hinanden, og da Frida ovenikøbet efter en audition bliver udvalgt til at deltage i den eftertragtede puttemiddag, men Selma ikke gør, bliver der lagt afstand mellem pigerne. Frida bliver hængt ud og mister hurtigt fodfæstet i det sociale spil.

Filmen instrueres af Tilde Harkamp, som også står bag biografhittet 'Jagtsæson' og har seks af dansk films helt nye store talenter i hovedrollerne, heriblandt Andrea Heick Gadeberg (Retfærdighedens ryttere), Sylvester Byder (Erna i Krig), Albert Rudbeck Lindhardt (DRUK), Karoline Hamm (Equinox) og Oliver Due (Limbo) samt debuterende Fie Petersen.

Vis mere