Operation Napoleon

Operation Napoleon

Aldergrænse
Afventer censur
Filmlængde
1 time 52 min
Original titel
Operation Napoleon
Premiere
Genre
Thriller
Instruktør
Óskar Thór Axelsson
Skuespillere
Iain Glen
Vivian Ólafsdóttir
Jack Fox
Vis flere detaljer

Islands svar på Jussi Adler-Olsen hedder Arnaldur Indriðason, hvis nerveflossende kriminalromaner med enorm international succes er udgivet i flere millioner eksemplarer. ”Operation Napoleon” blev udgivet på dansk i 1999 og er nu omsat til film i en islandsk-tysk co-produktion. Her starter historien tilbage i tiden, da et Nazi-fly i krigens sidste dage under stort hemmelighedskræmmeri letter fra Berlin med en hemmelig last. På sin rute styrter det ned på Islands største gletsjer, Vatnajökull, hvor det først dukker op mange år senere.

I Reykjavik modtager den unge advokat Kristín et forvirret opkald fra sin bror, der sammen med to venner har været en tur henover gletsjeren på snescooter. Der følger også en mystisk video med, som viser ham tage selfies omkring et flyvrag, der halvt om halvt er gravet fri af sneen. Haleroret bærer et hagekors, indvendigt gemmer sig flere frosne lig. Opkaldet er blevet afbrudt, men Kristín når at høre nok til, at det hun først slår hen som en dårlig joke, pludselig kan vise sig begyndelsen til noget langt mere uhyrligt. Noget utydelig skrift indikerer en Operation Leon… Napoleon… en konspiration med forgreninger fra Island til Amerika med rødder i Nazi-Tyskland.

En hemmelighed ombord, der kunne forandre historiens gang. Også andre har fået færd af det nedstyrtede fly, som under den smeltende is alligevel var på nippet til at blive opdaget. Nogen har ledt efter det endda meget længe og hurtigt følger et spor af død den unge advokat, der må flygte over hals og hoved snart selv eftersøgt for drab. Efterhånden som brikkerne falder på plads, bliver det et spørgsmål om liv eller død.

Vis mere