Oklingerne

Oklingerne

Censur
Tilladt for alle
Filmlængde
1 time 26 min
Original titel
Smelliville
Premiere
Genre
Animation
Familiefilm
Instruktør
Toby Genkel
Jens Møller
Skuespillere
Anette Støvelbæk
Gordon Kennedy
Jens Jacob Tychsen
Lærke Winther
Mark Le Fêvre
Vis flere detaljer

Familiefilmen 'Oklingerne' handler om beboerne i den lille landsby Hørmestrup, som har et stinkende problem: Den lokale losseplads.

Byens borgere, der på grund af stanken må se langt efter turister, er bekymrede for områdets eksistens. Derfor har den 11-årige Max, der er søn af byens borgmester og dennes ambitiøse kone, en talentfuld lobbyist, indledt et tophemmeligt samarbejde med den skøre professor Skumversen og hans niece Lotte om at udvikle en maskine, som kan løse det stinkende problem.

En dag møder Max nogle små grønne væsener på lossepladsen: Oklingerne. Hele familien af Oklinger har bosat sig midt i den største bunke skrald sammen med deres drage Flammerumpe, og det går snart op for Max og Lotte, hvad Oklingerne kan betyde for Hørmestrup. For Oklingerne spiser affald!

Men uheldigvis har borgmesterens kone og den skruppelløse bygherre, Hammer, andre planer med lossepladsen: De vil anlægge et wellness-center for at lokke turister tilbage til byen! Er Oklingernes drøm forbi, før den er begyndt? Nej, for Hammer har ikke taget højde for Max, Lotte og deres nye grønne venner.

'Oklingerne' er baseret på den populære børnebogsserie af samme navn skrevet af Erhard Dietl, der er udgivet på 13 forskellige sprog.

Vis mere