oasisposter
oasisposter

Oasis Knebworth 1996

Se tider
Censur
Afventer censur
Filmlængde
2 min
Original titel
Oasis Knebworth 1996
Premiere
Genre
koncert
Instruktør
Jake Scott
Vis flere detaljer

I august 1996 samledes over en kvart million unge musikfans i Knebworth Park for at opleve bandet Oasis spille to rekordsættende og epokegørende shows. Deres koncerter blev udsolgt på under en dag, hvor mere end 2% af den britiske befolkning forsøgte at sikre sig billet. Det var et tidpunkt hvor Storbritannien langsomt var ved at komme sig oven på et tiårs økonomisk krise. En stigende selvsikkerhed indenfor kunst og kultur kom til udtryk i Cool Britannia-bevægelsen, og Oasis’ kometagtige stigning genspejlede landets nyfundne tro på sig selv. 

Med en sætliste pakket fra start til slut med iskolde klassikere såsom "Champagne Supernova", "Wonderwall" og "Don’t Look Back In Anger" var Knebworth-koncerterne både højdepunktet for bandets succes og et banebrydende samlingspunkt for en generation.

Musikfilmen 'Oasis Knebworth 1996' er historien om den weekend og det særlige bånd mellem Oasis og deres fans, som gjorde det hele muligt. Den er fortalt fra fansenes synspunkt, dem der var der, med supplerende interviews med bandet og koncertarrangørerne.  

Instrueret af Jake Scott med talrige koncertoptagelser og hidtil ukendt bag om-materiale er denne filmbegivenhed en glædelig og til tider gribende filmisk hyldest af en af de vigtigste koncertbegivenheder indenfor de seneste 25 år.

Vis mere
Showtimes for Oasis Knebworth 1996
Planlæg dit biografbesøg her
Planlæg dit biografbesøg her
Ledige sæder 20-100% Ledige sæder 10-20% Ledige sæder 1-10% Udsolgt