NÅR BEFRIELSEN KOMMER
NÅR BEFRIELSEN KOMMER

Når befrielsen kommer

Aldergrænse
Afventer censur
Filmlængde
2 timer
Original titel
Når befrielsen kommer
Premiere
Genre
Dansk
Drama
Krigsfilm
Instruktør
Anders Walter
Skuespillere
Pilou Asbæk
Katrine Greis-Rosenthal
Lasse Peter Larsen
Ulrich Thomsen
Morten Hee Andersen
Jens Jørn Spottag
Vis flere detaljer

I det gribende danske drama 'Når befrielsen kommer' får den danske forstander familie fra Ryslinge Højskole, Jakob og Lis og deres søn Søren, vendt deres liv godt og grundigt på hovedet. Året er 1945, Danmark har været besat i 5 år og familien bliver beordret til at huse over 500 civile tyske flygtninge.

Det tyske militær ikke har tænkt sig at bidrage med lægehjælp til de mange flygtninge, og lægger ansvaret hos Jakob og Lis, hvilket sætter dem i en umulig situation. Enten hjælper de, de mange flygtninge og med risiko for at blive stemplet som forrædere, eller så undgår de at hjælpe og ser til mens størstedelen af de tyske flygtninge dør. Midt i dilemmaet finder Lis og Jakob ud af, at Søren er begyndt at hjælpe modstandsbevægelsen, hvilket gør situationen endnu mere betændt.

'Når befrielsen kommer' er en rørende fortælling om mod og næstekærlighed. Filmen er baseret på virkelige hændelser, og er både skrevet og instrueret af Anders Walter der i 2014 modtog en Oscar-statuette for sin kortfilm Helium. I rollen som Jakob og Lis kan man opleve Pilou Asbæk og Katrine Greis-Rosenthal. Derudover kan man opleve Ulrich Thomsen, Morten Hee Andersen og Jens Jørn Spottag i de øvrige bærende roller

 

  

Vis mere