memorybox

Memory Box

Censur
Afventer censur
Filmlængde
1 time 42 min
Original titel
Memory Box
Premiere
Genre
Drama
Instruktør
Joana Hadjithomas
Khalil Joreige
Skuespillere
Rim Turki
Manal Issa
Paloma Vauthier
Vis flere detaljer

Dramaet 'Memory Box' handler om tre kvinder, hvis liv væves sammen på ny, da en kasse med fotografier, notesbøger og lydbånd pludseligt dukker op.

En juleaften i Montreal modtager Alex og hendes mor Maia en pakke sendt fra Libanon. Indeni er der utallige notesbøger, kassetter og fotografier, som Maia som ung sendte fra Beirut til sin bedste veninde, der var rejst til Paris for at undslippe krigen.  

Maia gemmer kassen væk og nægter at åbne denne Pandoras æske, men for Alex er den uimodståelig, og hun bliver tiltrukket af morens ungdom i det krigshærgede Beirut. Alex opdager, mellem fantasi og virkelighed, sin mors  tumultariske teenageår, hendes første kærlighed og den morderiske krig, der raser og bringer velbevarede hemmeligheder frem til overfladen. Med disse afsløringer vil Alex overbevise sin mor om at vende tilbage til Libanon efter 25 års eksil for at møde sin fortids spøgelser. 

Filmen er lavet er duoen Khalil Joreige og Joana Hadjitomas der gennem historien beskriver værdien i minder og fotografier. 

 

Vis mere