Kysset

Kysset

Aldergrænse
Tilladt for børn over 11 år
Filmlængde
1 time 54 min
Original titel
Kysset
Premiere
Genre
Dansk
Romantisk drama
Instruktør
Bille August
Skuespillere
Esben Smed
Clara Rosager
Rosalinde Mynster
Lars Mikkelsen
David Dencik
Vis flere detaljer

Det romantiske drama 'Kysset' udspiller sig i 1913, hvor rygterne om en verdenskrig truer freden i Europa.

Den noble og pligtopfyldende Anton Abildgaard, der er ved at blive officer, inviteres til bal hos den lokale Baron Løvenskjold. Ballet ender dog med at blive en skæbnesvanger aften for den unge løjtnant. Han inviterer Løvenskjolds datter, Edith, op til dans, uden at vide, at den smukke unge kvinde er lam. Straks bliver Abildgaard ramt af skyldfølelse, da han har sat pigen i forlegenhed.

Abildgaard udviser stor medlidenhed for Edith, og han tilbringer derfor en masse tid sammen med hende. Edith forelsker sig i den unge mand, mens han selv synker dybere og dybere ned i sine løgne og løfter, da han ikke kan få sig selv til at være ærlig overfor hende.

’Kysset’ er baseret på den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman 'Utålmodige hjerte' fra 1939. Instruktøren er den Oscar-vindende Bille August, der selv har skrevet det danske manuskript til. På rollelisten genforenes instruktøren med Esben Smed, der spillede hovedrollen i Bille Augusts 'Lykke-Per'. Derudover finder vi Clara Rosager, Lars Mikkelsen, Rosalinde Mynster og David Dencik.

Vis mere