Den der lever stille

Den, der lever stille

Aldergrænse
Tilladt for børn over 11 år
Filmlængde
1 time 47 min
Original titel
Den, der lever stille
Premiere
Genre
Dansk
Drama
Instruktør
Puk Grasten
Skuespillere
Frederikke Dahl Hansen
Jens Albinus
Vis flere detaljer

Filmen 'Den, der lever stille' er frit baseret på Leonora Christina Skovs selvbiografiske bestseller. Det er fortællingen om forfatteren Leonora, der efter en dysfunktionel opvækst mister kontakten til sine forældre.

Vi følger forfatterens egen kamp med familiehemmeligheder, fortidens traumer og tabubelagte tematikker som seksualitet og ensomhed. Da Leonora på landsdækkende tv finder ud af, at hendes mor er kommet på hospice, bliver hun suget ind i et virvar af følelser og barndomsminder, som får hende til at tvivle på, hvad der er virkelighed og fantasi. Leonoras mor ligger altså for døden - og giver sin datter skylden herfor.

Forlægget er netop blevet kåret som den bedste danske roman de sidste 20 år af de danske bibliotekers læsere. Den har også vundet De Gyldne Laurbær og solgt over 160.000 eksemplarer.

Instruktør Puk Grasten har skrevet og instrueret filmen, som ifølge Leonora Christina Skov selv er en unik filmisk tilføjelse til læseoplevelsen: 'Puk Garsten har omskabt historien og universet til et nyt, originalt værk, og det kan jeg kun bifalde. Jeg synes oprigtigt, at den film er en ekstraordinær bedrift og fuldstændig tro mod de grundfølelser, som jeg om nogen kender'

I filmen ses Frederikke Dahl Hansen og Jens Albinus i de bærende roller.

Vis mere