CODA

CODA

Censur
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmlængde
1 time 51 min
Original titel
CODA
Premiere
Genre
Drama
Instruktør
Sian Heder
Skuespillere
Emilia Jones
Amy Forsyth
Ferdia Walsh-Peelo
Vis flere detaljer

Som CODA – Child of Deaf Adults – er Ruby den eneste person i hendes døve familie, der kan høre. Da familiens indkomstkilde, fiskeriet, bliver truet, finder Ruby sig selv splittet mellem at forfølge hendes kærlighed til musikken og frygten for at efterlade sin familie.

Ruby Rossi er ikke en helt almindelig gymnasieelev. Hendes dag starter tidlig morgen kl. 03.00, hvor hun vågner for at tage ud og hjælpe familien med dagens fangst, bl.a. sammen med hendes ældre bror Leo der som begge Rubys forældre, er døv. Ekstremt hengiven til hendes tætstrikkede, blå-kravede familieklan, har Ruby brugt størstedelen af sit liv på at oversætte for sin familie. Her har hun især et meget stærkt behov for at beskytte og tage sig af hendes far Frank og mor Jackie.

På samme tid med at Ruby bærer denne enorme byrde som tolk, og samtidigt skal lære at navigere i udfordringerne ved at blive voksen, er der én ting, der giver hende ro: hun elsker at synge.

Filmens titel 'CODA' er en genindspilning af den franske film 'Familien Bélier' fra 2014. Emilia Jones spiller hovedrollen som teenagepigen Ruby, der er kendt for sin tidligere roller i tv-serier som 'Doctor Who' og 'Locke Key'. I rollen som hendes forældre er Troy Kotsur og Marlee Matlin. Matlin er selv døv og den eneste døveskuespiller til at have vundet en Oscar i sin rolle i 'Children of a Lesser God'. Instruktør og forfatter er Sian Heder, der tidligere har skrevet den populære amerikanske tv-serie, 'Orange is the New Black'.

Vis mere