Viborgs Historie
Viborgs Historie

Viborgs Historie - Billedligt talt

Du har valgt Viborg

Se tider
Aldergrænse
Censur ukendt
Filmlængde
1 time
Original titel
Viborgs Historie - Billedligt talt
Genre
Dansk
Foredrag
Vis flere detaljer

I samarbejde med UNESCO Creative Viborg og Viborg Museum inviteres du til at se og høre spændende fortællinger fra Viborg storhedstid. Kom med til en anderledes oplevelse, når du kan se glimt fra Viborgs historie folde sig ud på det store lærred. 

Vi tager tilbage til 15- og 1600-tallets Viborg. 

Sammen tager vi til adelsbryllup i byen; vi følger festlighederne, da den kommende Christian 4. blev hyldet i Viborg; og vi kommer helt tæt på henrettelsen af Skipper Clement i 1536. 

Illustrator Thorbjørn Petersen tegner de historier, som museumsinspektør Peter H. Iversen fortæller. 

Baggrundsinfo: 

Thorbjørn Petersen er tegneserietegner og illustrator fra Viborg. Han er uddannet på The Animation Workshop, og har siden 2016 arbejdet med tegninger til bøger, plakater, tegneserier m.m. 

Thorbjørn har været nomineret til bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris for børn og unge, Den amerikanske Eisner Award og Ping-prisen. 

Thorbjørn har tidligere arbejdet sammen med UNESCO Creative Viborg med plakater til Snapsting 2023, Den Grønne Bazar 2023 samt et udpluk af Viborg FF's plakater til hjemmekampe i superligaen 2023-nu. 

Peter H. Iversen er historiker og museumsinspektør ved Viborg Museum. Han arbejder blandt meget andet med det kommende Museum Wibergis, hvor han har ansvaret for formidlingen af reformations- og adelshistorien. 

Peter er en rutineret formidler både i tale og på skrift og har løbende været involveret i eksperimenterende formidlingsformer, som for eksempel White Hole Theaters forestilling Arnold’s Vision. 

NB: Det er ikke muligt at benytte Unlimited abonnement

Vis mere
Showtimes for Viborgs Historie - Billedligt talt
Planlæg dit biografbesøg i Viborg
Planlæg dit biografbesøg i Viborg
Ledige sæder 20-100% Ledige sæder 10-20% Ledige sæder 1-10% Udsolgt