Nærmest fri
Nærmest fri

Nærmest fri

Se den i Storkøbenhavn

Se tider
Aldergrænse
Afventer censur
Filmlængde
2 timer 30 min
Original titel
Nærmest fri
Premiere
Genre
Maria Linder
Vis flere detaljer

Sad du også på kanten af stolen, da du hørte Daniel Ryes både forfærdelige og gribende fortælling om sit fangenskab hos Islamisk Stat? 

Nu fortæller Daniel fortsættelsen af sin historie - om kampen for et normalt liv efter fangenskabet, men også om møderne med sin IS-fangevogter under retssagen i USA. 

Nyt gribende foredrag med Daniel Rye 

I sommeren sidste år stod Daniel Rye igen ansigt til ansigt med Alexanda Kotey - en af de fangevogtere og torturbødler, som gjorde hans tid som gidsel til et helvede. To medlemmer af den gruppe brutale terrorister, der blev kendt som The Beatles, sad for retten i USA. Anklaget for blandt andet kidnapning, tortur, mishandling og henrettelsen af flere gidsler. Og her var Daniel et af kronvidnerne. 

Der er gået godt ni år, siden Daniel kom hjem fra sin skæbnesvangre rejse til Syrien, og den overståede retssag markerede et slags punktum. Derfor er Daniel nu klar til at åbne yderligere op og ærligt fortælle om sin voldsomme og svære kamp for at bevare sig selv og for at få et normalt liv efter 398 dage i fangenskab. Daniel kommer omkring tiden lige efter sin frigivelse, men også årene efter, med afhøringer hos efterretningstjenester og besøg hos sine medfangers efterladte. 

Vejen ud af mørket - om Daniel Rye 

Daniels Ryes oplevelser under sin 398 dage lange tilfangetagelse blev skildret i Puk Damsgaards bog ”Ser du månen Daniel”, som senere også med stor succes blev filmatiseret. Senest har du også kunne følge retsopgøret i Puk Damsgaards podcast og i DRs serie Gidsel. I september 2023 udkommer bogen Nærmest fri - min vej ud af mørket fortsættelsen på Daniels historie, denne gang fortalt af ham selv.

 Daniel Rye har i sine tidligere gribende foredrag vist sig som en fremragende formidler og fortæller: 

⭐⭐⭐⭐⭐ 

Tak for en fantastisk aften. Meget rørende… 

Aicha Amanah, Viborg 

⭐⭐⭐⭐⭐ “Jeg anbefaler hans foredrag til alle.” 

Mette, Kolding 

⭐⭐⭐⭐⭐ 

“Man må sige at livet i almindelighed lige kom i perspektiv for os alle. Fantastisk foredrag!” - 

Jesper K. Andersen

 

NB: Det er ikke muligt at bruge UNLIMITED-abonnement.

Vis mere
Showtimes for Nærmest fri
Planlæg dit biografbesøg i Storkøbenhavn
Planlæg dit biografbesøg i Storkøbenhavn
Ledige sæder 20-100% Ledige sæder 10-20% Ledige sæder 1-10% Udsolgt