blok2
blok2

Prisvindende film fra OFF23 blok 2

Se den i Esbjerg

Aldergrænse
Afventer censur
Filmlængde
1 time 45 min
Original titel
Prisvindende film fra OFF23 blok 2
Premiere
Genre
Dokumentar
Drama
Vis flere detaljer

Squid Fleet
Livet ombord på en blæksprutte-fangstbåd; et gigantisk containerskib hvis eneste formål er at fange blæksprutter dagen lang. Et postkort fra langt ude på havet. Et fragmenteret glimt af ensomhed, længsel, isolation og umenneskelige leveforhold. En nødvendig kritik af vores fødevareindustri, herunder dennes skjulte og brutale vilkår og arbejdsmetoder.
Dokumentar, Ed Ou, Will N. Miller, USA, 2023, 11 min.
- Vinder af The Soapbox Award. Prisen går til dokumentaren, der gør bedst brug af platformen til at have en meningsfuld indflydelse på samfundet.

An Example
Midaldrende Emma møder ind på job. Hun arbejder på en lukket psykiatrisk afdeling. Vi følger hende og hendes kollegaer de første 20 minutter af deres vagt, filmet i et take. Stemningen er trykket og spændt. De er underbemandede og har nye folk på og arbejdsmiljøet er tydeligt tyndslidt. Et rystende og gribende indblik i en del af sundhedsvæsnet der har nogle af samfundets mest udsatte eksistenser imellem hænderne. Socialrealistisk gys, der bliver siddende i kroppen længe.
Fiktion, Selma Sunniva, Danmark, 2022, 26 min.
- Vinder af Best Danish Short Film Award. Prisen går til den bedste danske kortfilm. Denne pris er Oscar-kvalificerende.

Dream
Krig, poesi og længsel i toner af smerte og hjemve. En stærk og kraftfuld film der sætter sig i en, og som bliver siddende meget længe efter, at den er slut.
Fiktion, Snobar Avani, Danmark, 2023, 15 min.
- Vinder af Ungdomsjuryens Pris. Prisen uddeles af Ungdomsjuryen til den bedste kortfilm egnet til unge.

Asterión
En tyr slås ihjel og dissekeres. En magtdemonstration af lige dele poetiske og brutale proportioner i et lydløst univers. En fortælling om liv og død og transitionen derimellem.
Fiktion, Francesco Montagner, Tjekkiet/Italien, 2022, 15 min.
- Vinder af The Artist Award. Prisen går til kortfilmen med det stærkeste kunstneriske udtryk.

Circle of trust
To mennesker mødes i en gymnastiksal via et forum på nettet. Sammen begiver de sig ud på en anderledes date. Den slags du aldrig før har set eller været med til. En sjov og livsbekræftende film om at stå ved den man er og ved de ting, man gerne vil.
Fiktion, Victor Nyåker, Sverige, 2022, 16 min.
- Vinder af The Storyteller Award. Prisen går til den internationale kortfilm med de bedste evner indenfor historiefortælling.

From Above
En kunstner kæmper i dette rørende drama. Han kæmper med forholdet til sin datter, med sine værker og med de mentale mekanismer, der gør det svært for ham at være en del af den verden, vi andre lever i. En tour de force af kendte ansigter der spiller blændende i denne livsbekræftende film om alle de store og svære ting her i livet.
Fiktion, Nicolaj Kopernikus, Danmark, 2023, 20 min.
- Vinder af The Youth Audience Award.

Længde:

Vis mere