blok1
blok1

Prisvindende film fra OFF23 blok 1

Se den i Esbjerg

Aldergrænse
Afventer censur
Filmlængde
1 time 45 min
Original titel
Prisvindende film fra OFF23 blok 1
Premiere
Genre
Dokumentar
Vis flere detaljer

Skinned
Et par siamesiske tvillinger lever i et hus ved en flod. Det lyder jo både hyggeligt, idyllisk og tilforladeligt, men i denne film er det alt andet. En ægte gyser fortalt igennem transformation og slagtning; af selvet, af tvillingen og af masser af uskyldige kaniner. Lige så sanselig som den er uhyggelig!
Animation, Joachim Hérissé, Frankrig, 2022, 15 min.
- Vinder af H. C. Andersen Award - OFF Grand Prix, som er prisen for den bedste kortfilm. Denne pris er Oscar-kvalificerende.

Stranded
Penelope og Hugo er nået til vejs ende på en rejse igennem Peru. Aftenen inden de skal hjem, slår Hugo op med Penelope, men så rammer Covid-19, og landet lukker ned! Fortættet, troværdigt, stærkt og ikke mindst genkendeligt drama om alle de ting, der knirker i parforholdet, og som kun bliver forstærket af isolation og manglen på en nødudgang.
Fiktion, Peter Bjerre Salling, Danmark, 2023, 23 min.
- Vinder af prisen for Bedste danske skuespiller. Prisen går til skuespiller Kimmie Liv Sennova.

Let Them Eat Cake
Jeff Bezos er bager i denne film og bager de kager, som ingen af os vidste, vi ville have eller kunne lide… Kaos og kageværkstedskrig dominerer denne symbolske fortælling om grådighed, markedskræfters hærgen og den verden, vi (desværre) lever i.
Animation, Mathias Rodrigues Bjerre, Danmark, 2023, 12 min.
- Vinder af Animation Talent Award, Som er prisen til den danske animator, som har lavet en ekstraordinær animationskortfilm.

Papa – Notes on Life and Death
Dette er den sindssygt rørende, nærværende og hjerteskærende fortælling om filmskaberne Andreas og Leas kærlighed til hinanden og det barn, de får sammen. Om flygtighed, om at miste og om troen på, at kærligheden vil sejre, også når livet er allersværest.
Dokumentar, Andreas Bøggild Monies, Danmark, 2023, 19 min.
- Vinder af The Audience Award og udvalgt som EFA-nomineret, (European Film Award) som den bedste europæiske film fra Den Internationale- og Den Danske Konkurrence, som sendes videre til bedømmelse hos Det Europæiske Filmakademi.

Amok
Kærlighed, nedsmeltning og død i et smukt og skræmmende virvar af stærke farver, tempo og musik. Nissen flytter altid med.
Animation, Balázs Turai, Ungarn/Rumænien, 2022, 15 min.
- Vinder af Børge Ring Award. Prisen går til den bedste animerede kortfilm. Denne pris er Oscar-kvalificerende.

The Shift
Milo er på et bosted, og Nicki arbejder der. Dette er grundstammen i en stærk og intens fortælling om nærvær, køn og tilknytning og de svære ting, man som ungt menneske konfronteres med, såsom spirende følelser og at skulle sige farvel.
Fiktion, Amalie Maria Nielsen, Danmark, 2022,19 min.
- Vinder FilmFyn Talent Award. Prisen går til den danske kortfilm som udviser entydig vision og talent.

Længde:

Vis mere