når befrielsen kommer

Når befrielsen kommer

Du har valgt Aarhus

Aldergrænse
Tilladt for børn over 15 år
Filmlængde
1 time 40 min
Original titel
Når befrielsen kommer
Premiere
Genre
Dansk
Drama
Krigsfilm
Instruktør
Anders Walter
Skuespillere
Pilou Asbæk
Katrine Greis-Rosenthal
Lasse Peter Larsen
Ulrich Thomsen
Morten Hee Andersen
Jens Jørn Spottag
Vis flere detaljer

I det gribende danske drama 'Når befrielsen kommer' får den danske forstander familie fra Ryslinge Højskole, Jacob og Lis og deres søn Søren, vendt deres liv godt og grundigt på hovedet. Året er 1945, Danmark har været besat i 5 år og familien bliver beordret til at huse over 500 civile tyske flygtninge.

Hvis familien hjælper flygtningene vil de blive stemplet som forrædere og risikerer dermed at miste alt. Men hvis Jacob og Lis ikke hjælper, vil mange sandsynligvis dø. Midt i dilemmaet finder Lis og Jacob ud af, at Søren er begyndt at hjælpe modstandsbevægelsen, hvilket gør situationen endnu mere betændt.

'Når befrielsen kommer' er en rørende fortælling om mod og næstekærlighed. Filmen er inspireret af virkelige begivenheder, og er både skrevet og instrueret af Anders Walter der i 2014 modtog en Oscar-statuette for sin kortfilm 'Helium'. I rollen som Jacob og Lis kan man opleve Pilou Asbæk og Katrine Greis-Rosenthal. Derudover kan man opleve Ulrich Thomsen, Morten Hee Andersen og Jens Jørn Spottag i de øvrige bærende roller.

Vis mere