Sommerens film

15 must see-film

Guardians of the Galaxy Vol. 3 - premiere d. 3. maj
Marvel skyder blockbuster-sæsonen igang med endnu et veloplagt mixtape. Den sidste omgang med galaksens mest kulørte antihelte instrueres igen af James Gunn, mens Chris Pratts Star Lord fører an, når Guardians skal kæmpe imod en ny superskurk… og dem selv! Hvad det betyder, får du at se meget snart.

Forsalget starter den 18. april her på nfbio.dk

Fast & Furious 10 - premiere d. 18 maj
Vin Dielsen og hans stjernespækkede familie af fartbøller er tilbage med den 10. film i bil-serien. Actionfilmen hænger tæt sammen med den kommende og eftersigende sidste film, så det er med at hoppe ombord nu, hvis man vil opleve action i Hollywoods højeste tempo.

Den lille havfrue - premiere d. 25. maj
Disneys gyldne periode fra 90erne startede med et magisk eventyr dybt under havets overflade. Et eventyr, der nu vender tilbage, for fuld musik i en live action-version, som vi har så det med 'Skønheden og udyret' og ’Aladdin’. Havfruen Ariel spilles af popstjernen Halle Bailey og ja, H.C. Andersen er inspirationen bag den elskede familiefilm.

Vi viser filmen både med dansk og original tale.

De tre musketerer: D'Artagnan - premiere d. 8. juni
Før Star Wars og før Marvel kom de store action-fyldte eventyr fra klassiske og kulørte romaner om konger, skurke, smukke kvinder og sværdkæmpende musketerer. Endelig får vi en imponerende filmatisering af Dumas’ fortælling om én for alle og alle for én. Og i rigtig storfilms-stil er fortsættelsen allerede klar til at få premiere kort derefter.

Spider-Man: Across the Spiderverse - premiere d. 1. juni
Den første film gik en smule under radaren herhjemme, men anmelderne kaldte den årtiets bedste superhelte-film, stilen satte nye standarder og filmen vandt en Oscar for bedste animationsfilm. Nu kommer fortsættelsen, der igen følger Miles Morales’ Spider-Man i et multiverse af Spider-Men.

The Flash - premiere d. 14. juni
Fans af genren kender allerede alt til multiverset, hvor helte og skurke kan mødes på kryds og tværs af dimensioner. I DC’s solofilm om The Flash får den lynhurtige helt mulighed for at ændre sin forhistorie, men med fatale konsekvenser for multiverset. Rygterne lyder, at dette er DC’s hemmelige våben, og traileren har allerede afsløret en af grundene: Michael Keatons Batman vender tilbage.

Elementært - premiere d. 15. juni
Pixar er mesterne, når det kommer til familiefilm med udgangspunkt i kringlede, højtflyvende og nærmest akademiske grundideer. Tænk bare på præmissen for 'Wall-E', 'Sjæl' og 'Inderst inde'. Nu er de klar igen med en elementær fortælling om, hvad der sker, når ild og vand mødes for at danne et venskab i strid med naturens love.

Indiana Jones 5: The Dial of Destiny - premiere d. 29. juni
Han er gammel, gnaven, klog, modig, sejere end læder og en total legende. Nu er Harrison Fords ikoniske arkæolog tilbage i et femte kapitel, der atter fører til onde nazister, skjulte skatte og masser af umulige stunts med hat og pisk. Mads Mikkelsen er den onde SS-skurk, mens James ”Logan” Mangold instruerer.

Mission: Impossible 7 – Dead Reckoning Part One - premiere d. 13. juli
Du har måske allerede set Tom Cruise køre en motorcykel ud over en klippekant? Den scene er blot én ud af mange vanvittige stunts, som Hollywoods sidste store filmstjerne serverer for os, når Ethan Hunt er tilbage for syvende gang. Fortsættelsen kommer allerede næste år og markerer sidste umulige mission i spion-serien, som startede i 1996.

Oppenheimer - premiere d. 20. juli
Når Christopher Nolan pipper, sidder alverdens filmfans klar. Instruktøren, der gang på gang forstår sig på originale, intelligente og samtidig skamløst underholdende storfilm, har nu kastet sig over atombomben - altså skabelsen heraf. Filmen har et eksplosivt godt cast med Cillian Murphy i front.  

Barbie - premiere d. 20. juli
Brug 5 minutter online, og du indser, at vi alle inderst inde er Barbie. Sjældent har en kommende film kildet så meget i maven, som Greta Gerwigs komedie om Barbie (Margot Robbie), Ken (Ryan Gosling), Ken (Ryan Gosling) og resten af dukkerne i Barbieland. Forvent en fabelagtig og pink sommer i biografen!

The Meg 2: The Trench - premiere d. 3. august
Etteren var dybt fjollet og befriende underholdende. Kæmpehittet fra 2018 fulgte Jason Statham gå i krig med en såkaldt megalodon - en gigantisk, forhistorisk haj. Samme opskrift ses i efterfølgeren, der dog skruer op for action-scenerne, for instruktør-talentet og selvfølgelig for HAJEN.

TNMT - premiere d. 3. august
Teenage Mutant Ninja Turtles er tilbage i en animeret udgave, der fortæller oprindelsesfortællingen bag kloakens pizza-ædende ninjapadder. Komikeren Seth Rogen står bag nyfortolkningen.

Grand Turismo - premiere d. 10. august
Lad ikke titlen snyde dig, dette er ikke en filmatisering af computerspillet, men istedet en sand historie om en teenager, der gik fra at være Grand Turismo-gamer til faktisk at deltage i det legendariske løb. Racer-sporten er blevet ekstremt hot igen, så timingen er perfekt for denne coming-of-age sportsfilm..