Nordisk Film Biografer

Van Gogh – Ved evighedens port

Premieredato
Torsdag, 7 MARTS, 2019
0 stemmer
0
143 stemmer
4.31874

'Ved evighedens Port' er et biografisk drama om den berømte kunstner Vincent Van Gogh, der på trods af skepsis, latterliggørelse og sygdom skaber nogle af verdens mest elskede kunstværker.

I sit livs efterår tilbringer han tiden i og omkring Arles i Frankrig. Her prøver han febrilsk at bryde med den traditionelle kunst med sine tykke penselstrøg og nytænkning af det franske landskab. Denne nye tilgang til kunsten anses dog for at være latterlig.

Efter van Gogh skære sit øre af, og afleverer det til en kvindelig bekendt, bliver han indlagt på en anstalt. Her møder han en præst, der spilles af Mads Mikkelsen, som hjælper van Gogh til en indsigt i, hvorfor han er så misforstået – Er hans publikum overhovedet født endnu?

Filmen er et sandt mesterværk af instruktør Julian Schnabel, der også selv er en anerkendt billedkunstner. I hovedrollen er Willem Dafoe, der også er nomineret til en Oscar for sin præstation. På rollelisten finder vi også Oscar Isaac og Rupert Friend, samt Mads Mikkelsen der har en bærende rolle, som den lidt mystiske præst.   

Du kan se dine point, når filmen har spilletider.
Genre: 
Drama
Varighed ekskl. reklamer og trailers: 
1 time 50 minutter
Originaltitel: 
At Eternity's Gate
Instruktør: 
Julian Schnabel
Censur: 
Tilladt for børn over 11 år
Skuespillere: 
Willem Dafoe
Oscar Isaac
Mads Mikkelsen
Rupert Friend
Mathieu Amalric
Emmanuelle Seigner
Niels Arestrup
Filmen har i øjeblikket ikke nogen spilletider.
Tilbage