Nordisk Film Biografer
Premieredato
Onsdag, 17 APRIL, 2019
0 stemmer
0
169 stemmer
5.38509

Florian Henckel von Donnersmarcks 'Værk uden Skaber' er en fantastisk fortælling om kunstneren Kurt Barnert, der efter at være opvokset med nazismen i Østtyskland, flygter til Vesttyskland for at søge lykken.

Kurt Barnert har levet hele barndommen i Østtyskland, hvor hans eneste store glæde er at male. Hans tante Elisabeth hjælper ham med at søge sine drømme, men der går ikke lang tid før en SS doktor beordrer at hun skal skaffes af vejen. Den traumatiske oplevelse sætter Kurts kunstneriske drømme på pause.

Mødet med den unge studerende Ellie ændrer dog alt. Sammen flygter de to forelskede til Vesttyskland, lige inden Berlinmuren opføres. Kurt kan endelig nyde friheden, efter så mange års undertrykkelse, og udforske den kunstneriske side der altid har gemt sig inden i ham. Men hvad vil han egentlig opnå med sin kunst?

Tom Schilling spiller hovedrollen som den unge kunstner, han er bl.a. kendt for 'Who Am I'. Og hans store kærlighed Ellie spilles af Paula Beer. Derudover ser vi Sebastian Koch som Ellies far Professor Carl Seeband, og Saskia Rosendahl som Elisabeth May.

Filmen er instrueret af Florian Henckel von Donnersmarck, der tidligere har vundet en BAFTA Film Award for 'De andres liv'. Hans film 'Værk uden Skaber' var nomineret til 2 Oscars. En for bedste fremmedsprogsfilm, og en for største præstation i cinematografi.

Genre: 
Drama
Thriller
Varighed ekskl. reklamer og trailers: 
3 timer 8 minutter
Originaltitel: 
Werk ohne Autor
Instruktør: 
Florian Henckel von Donnersmarck
Censur: 
Tilladt for børn over 15 år
Skuespillere: 
Tom Schilling
Sebastian Koch
Paula Beer
Saskia Rosendahl
Filmen har i øjeblikket ikke nogen spilletider.
Tilbage