Nordisk Film Biografer
Premieredato
Torsdag, 6 JUNI, 2019
0 stemmer
0
59 stemmer
4.832544

Tre af de største speedwayikoner, ser tilbage på deres storhedstid, og den rivalisering kampen om tronen skabte. 'Kongernes Fald' er en inspirerende og rørende dokumentar af Mads Kamp Thulstrup.

Ole Olsen var ikke bare med til at gøre speedway til en folkesport i 1970’erne, han var også en af de bedste speedwaykørere i hele verden. Erik Gundersen og Hans Nielsen fulgte tæt bag Ole, i et forsøg på at overtage tronen. Men hvad der startede som et tæt venskab, blev til en hård konkurrence. De tre tidligere sportsudøvere, åbner op omkring historien, og giver ny kontekst til arkivoptagelser fra perioden.

Mads Kamp Thulstrup har erfaring med at dykke ned i forskellige sportsgrene. Han står bag dokumentarerne '… Og det var Danmark' samt 'Jernhårde Ladies', der handlede om henholdsvis fodbold og håndbold.

Ole Olsen, Erik Gundersen og Hans Nielsen medvirker selv i dokumentaren, hvor de ser tilbage på deres karriere. Den sande historie, om vejen til toppen, og de ofre det krævede at blive den bedste.

Du kan se dine point, når filmen har spilletider.
Genre: 
Dokumentar
Dansk
Varighed ekskl. reklamer og trailers: 
1 time 30 minutter
Originaltitel: 
Kongernes fald
Instruktør: 
Mads Kamp Thulstrup
Censur: 
Tilladt for alle
Filmen har i øjeblikket ikke nogen spilletider.
Tilbage