Nordisk Film Biografer

CPH:DOX 19 - Feministeren

0 stemmer
0
0 stemmer
0

'Feministeren' er dokumentaren om Sveriges selverklærede feministiske udenrigsminister.

Det første, den svenske socialdemokrat Margot Wallström gjorde, da hun i 2014 blev udpeget som landets udenrigsminister, var at lancere en feministisk udenrigspolitik. Sådan! Wallström var allerede kendt for sin feministiske frygtløshed, sit idealistiske og skarpe sind - og for sin evne til at svare vittigt igen. Og den får hun brug for. For ikke alle verdens ledere synes lige godt om hendes dybest set humanistiske projekt.

Vi er med på en all-access-kigger i fire år, hvor Wallström mægler i forhandlinger mellem USA og Nordkorea, Saudi-Arabien og Israel. Og hvor hun må lære at bevare roen under dødstrusler.

Som et indblik i det verdenspolitiske spil bag kulisserne er Viktor Nordenskiölds film mageløst spændende. Men som portræt af en helt utrolig kvindes modige og nødvendige kamp for at ændre verdens gang er den noget mere og større. En inspirerende og medrivende film, hvor man samtidig kan lære en ting eller to om at improvisere sig frem til den ene sætning, der kan bløde en flok nordkoeanske diplomater op inden en svær forhandling. (copyright: cphdox.dk)

Du kan se dine point, når filmen har spilletider.
0 sek.
Filmen har i øjeblikket ikke nogen spilletider.
Tilbage