Odense

Nordisk Film åbner Olsen Banden univers

29 SEPTEMBER

Olsen Banden vender hjem til Nordisk Film 
Nordisk Film åbner et nyt Olsen Banden-univers på Mosedalvej i Valby, hvor filmene blev optaget for næsten 50 år siden. Det nye Olsen Banden-univers indvies den 30. september, hvor Morten Grunwald vil bryde ind i udstillingen med ”dimsen”, som han i de 14 film kunne brække alt fra parkeringsautomater til hermetisk lukkede døre op med. 

Det er verdens ældste filmstudie på Nordisk Film, der er blevet omdannet til et permanent Olsen Banden-univers, hvor de besøgende kan træde ind i en række ikoniske kulisser fra de 14 Olsen Banden-film. 

Træd ind i Yvonnes dagligstue og mål dig med Bøffen
I det nye Olsen Banden-univers på Mosedalvej kan man blandt andet besøge Yvonnes dagligstue, Kriminalkommissær Jensens kontor og Dynamit-Harrys affældige skur i Københavns gamle Sydhavn. Det bliver ligesom at træde ind i en Olsen Banden-film, når besøgende kommer helt tæt på Bennys gule sokker, Yvonnes farverige kjoler, Egons bowlerhat, Kjelds jordemodertaske, Franz Jäger-pengeskabet, bandemedlemmernes synkroniserede ure, den røde kuffert, ”dimsen” Benny bruger til at dirke alverdens låse op med og mange flere originale klenodier.

Besøgende vil blive ført gennem universet af særlige Olsen Banden-guider, som undervejs vil fortælle tonsvis af anekdoter og røverhistorier fra de mange, muntre optagelsesdage i 6o’erne, 70’erne og 80’erne og berette om idéerne bag de forskellige plots, karaktererne, filmenes formidling af den danske folkesjæl og Olsen Bandens store betydning for dansk film. Det er endda muligt at sætte sig i Kjeld og Yvonnes orange sofa, tage billeder med Bøffen og leve sig fuldstændig ind i Olsen Bandens verden af geniale planer, mislykkede kup og evigt venskab.

Olsen Banden-universet på Nordisk Film er inspireret af de tidligere udstillinger i Kunsthalle Rostock og på Viborg Museum.

Køb billet
Billetter kan købes via Billetlugen, og hvis man er en gruppe på mere end 10, kan man booke ved at skrive til rundvisning@nordiskfilm.com. Billetprisen er 100-125 kr. ekskl. kortgebyr og levering.

Glæd dig - det er skide godt Egon!

Tilbage

Nyheder

Odense

Kontakt
70 13 12 11 (alle dage fra 11.00 - 20.00)

E-mail
Adresse

Nordisk Film Biografer Odense 
Østre Stationsvej 27, 2. sal

5000 Odense