Oplev i Imperial

70mm

Biografernes svar på vinyl

Når du ser film i 70mm, får du den gamle sjæl fra filmrullen men med et skarpere billede og en bedre kontrast og farvemætning. Og det er der en helt særlig grund til!

Et enkelt 70mm billede er ca 3-4 gange større end et billede på en 35mm film, hvilket betyder, at det ikke skal forstørres lige så meget. Takket være det store billede på filmstrimlen, er støv og ridser mindre synlige på lærredet.

70mm adskiller sig også i den forstand, at billedet står "bumstille" på lærredet. Selv de bedste 35mm film står ofte en anelse uroligt. Denne urolighed registrerer hjernen lynhurtigt og opfatter filmen som "film" og ikke "virkelighed". 

Så når du ser en film i 70mm, føles filmen meget mere intenst, og du får med andre ord en meget større filmoplevelse.

Tarantinos favorit
70mm er eftersigende mesterinstruktøren Quentin Tarantinos yndlingsformat. I 2015 optog han 'The Hateful Eight' i 70mm og begrundede det såldes:

"Capturing this bleak Western landscape, capturing the snow, capturing the beauty of these locations would be perfect for 70mm. I believe that these big formats offer more intimacy. You can be closer to the characters. It could bring you closer and invade the intimacy of the characters in its bigness."

Tak til biografmuseet.dk/Thomas Hauerslev